Photos de Roumanie | Photos de France | Photos d’autres pays francophones

 

 
Home Page Documente - Arhivă REPROSURILE LUI JACQUES CHIRAC
 

DESPRE REPROSURILE LUI JACQUES CHIRAC ADRESATE ROMANIEI SI BULGARIEI

Chirac n-are dreptate. Franta sufera de un complex de inferioritate . Cocosul galic se crede in secolul 19, cand Franta era o mare putere. Dar „fost-ai lele cât ai fost, c-ai ramas un lucru prost. ” A fi o mare putere inseamna o mare putere economica si militara, ceea ce Franta nu este. Nici Europa, care nu are decât o politica monetara si general economica (piata comuna), dar n-are o politica externa comuna si nici o armata comuna.

Franta duce si o politica neocolonialista in Africa, ceea ce nu foloseste decât dictatorilor instalati in majoritatea tarilor africane. Franta mai duce si o politica pro-araba si anti-israeliana, fara niciun avantaj, dar sperând sa fie la adapost de acte de terorism arab.

Opunându-se fatis politicii americane, aceasta nu va opri America sa declanseze un razboi rapid în Irak. Dar Franta va pierde enorm, stârnind:

- opozitia europenilor, care nu vor o axa Paris-Berlin hegemonica;

- opozitia opiniei publice americane, care a declarat deja razboi economic Frantei si Germaniei.

Pe plan moral, situatia Frantei este jalnica . Franta a fost salvata de 2 ori de americani, altfel ar fi vorbit azi nemteste. Planul Marshall si umbrela americana a împiedicat Franta sa devina o republica "populara". La fel Germania, care este pe cale sa devina bolnavul Europei pe plan economic, cu socialisti si verzi (rosii) la putere (Fisher este un fost terorist dovedit - vezi Pacepa).

Politica lui Chirac va aduce grave prejudicii Frantei, mai ales ca el cânta in struna extremistilor de stânga (socialisti de stânga, comunisti, trotkisti) si de dreapta (lepenisti), contra carora francezii au votat recent. Este o tradare a dreptei.

Eu l-am simpatizat pe Chirac, mai ales în comparatie cu trotkistul Jospin, dar guvernul actual de dreapta, care trebuie sa reformeze Franta, gresit dirijata 20 de ani de stânga spre decadere economica si militara, este prea moale. In tineretea lui, Chirac distribuia L'Humanité si probabil ca i-a ramas ceva in cap.

Va sfatuiesc sa cititi cartea " L'obsession anti-américaine " de Jean-François REVEL, un mare succes de librarie în 2002.

Felician LAZAROIU
Paris

 


PUBLICITATE/ PUBLICITE

Plasând ÎN ACEST LOC publicitatea dvs. puteti sa sustineti financiar Liga de cooperare cultural-stiintifica România - Franta.

C'est en placant ICI votre message publicitaire que vous pouvez soutenir financierement la Ligue de cooperation culturelle et scientifique Roumanie - France.

C.E.C.C.A.R.F
12, Rue Frezorilor, sector 1, Bucarest, ROUMANIE
Tel./Fax : 004021-232.93.90
e-mail :
ceccarf@b.astral.ro

Nous offrons à nos clients les services suivants :
-conseils juridiques et économiques permanents,
-création et enregistrement d`une structure roumaine,
-audits en conformité avec les standards internationaux de comptabilité,
-expertises comptables,
-fusions,
-liquidations,
-comptabilité de société, etc.

La plupart de nos clients sont des sociétés françaises implantées en Roumanie.


Le site Emplois Roumanie est dédié aux entreprises offrant des emplois et aux candidats en recherche d`emploi dans l`Espace Francophone. Inscrivez vous dès maintenant sur
www.emplois-roumanie.com


 
© Liga de Cooperare Cultural - Ştiinţifică România - Franţa
© Ligue de Coopération Culturelle et Scientifique Roumanie - France
hosting by ATECK.ro