O franţuzoaică a inaugurat, în România, domeniile Clos des Colombes
de Adriana MĂRGĂRIT |
GANDUL - 28 MARTIE 2008
Restaurantul, crama şi via se află în apropierea staţiunii Olimp
O franţuzoaică a inaugurat, în România, domeniile Clos des Colombes
În urmă cu şapte ani, Anne Marie Rosenberg, o franţuzoaică stabilită de şapte ani în România, achiziţiona undeva în apropierea staţiunii Olimp o proprietate aflată în ruine, pe care a transformat-o astăzi în Domeniile Clos des Colombes – restaurant, cramă şi vie.
La restaurantul Le Clos, unde delicatesele sunt preparate de un "chef" francez, regăseşti spiritul brunch–ului anglo-saxon, cu un pahar de Mimoza, cu viennoiseries, pancakes, muffins, scones, sucuri de fructe proaspete, cafea, ciocolată sau ceai, bufet cu salate variate, legume proaspete, quiches sau peşte.
Apoi, "chef"-ul te răsfaţă cu un platou cald din „Bucătăria Lumii” (paella, osso bucco, cocoş în vin, couscous, tagine, blanchet de viţel) şi, bineînţeles, cu irezistibilul desert, care poate fi cheesecakes, crumbles sau îngheţata casei. Meniul cuprinde şi mâncăruri tradiţionale româneşti.
Vinurile Domeniului Clos des Colombes sunt vinificate, maturate în barrique de lemn francez şi român şi îmbuteliate chiar pe proprietate.
Anne Marie Rosenberg provine dintr-o familie cu tradiţie în producţia vinului, fiind membră a celei de-a douăsprezecea generaţii care urmează acest drum. Are studii de specialitate, iar în România se implică activ în fiecare etapă a realizării vinului. Viile Clos de Colombes au o vechime de 20 de ani, iar lucrările de întreţinere sunt efectuate manual.