Portalul interuniversitar www.univ-francophone.org

Portalul interuniversitar www.univ-francophone.org

Messagepar christine » Ven Oct 06, 2006 7:21 am

Portalul interuniversitar www.univ-francophone.org

Bucureşti, 3 oct /Rompres/ - Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a lansat primul portalul interuniversitar www.univ-francophone.org prin care universităţile din România sunt integrate în reţeaua educaţională francofonă.
"Acesta este primul portal prin care universităţile din România au fost integrate în reţeaua educaţională formată din universităţile francofone, în vederea realizării unui schimb de informaţii din diferite domenii ale învăţământului superior", a declarat ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Zsolt Nagy.
Până în prezent, peste 50 de universităţi şi-au exprimat interesul de a se afilia la reţeaua acestui portal.
Potrivit ministrului comunicaţiilor, pentru realizarea acestui portal au concurat şase firme, licitaţia fiind câştigată de compania Siveco. Valoarea totală a proiectului, conţinut software şi hardware, a fost de 79.100 lei.
Iniţiativa MCTI grupează, pentru prima dată, universităţile francofone şi institutele de cercetare pentru o informare integrată şi completă despre proiectele universitare care promovează valorile francofoniei.
Spatiul virtual lansat joi oferă posibilitatea celor interesaţi să consulte o rubrică de ştiri universitare, să discute în cadrul forumului găzduit de portal, în timp ce rubrica "Burse de studiu" oferă studenţilor şi cercetătorilor francofoni posibilitatea de a beneficia de experienţe internaţionale.
De asemenea, portalul găzduieşte şi o bibliotecă virtuală precum şi o bază de date cu proiecte didactice, lecţii, cursuri, teze de doctorat care pot fi descărcate gratuit.
Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu Agenţia Universitară a Francofoniei, cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cu universităţile româneşti şi cele ale ţărilor francofone, precum şi cu institute de cercetare.
MCTI a împărţit tuturor participanţilor la Sommet-ul Francofoniei 1.700 de CD-uri conţinând descrierea portalului, detalii despre piaţa locală de ITC şi sistemul educaţional din România. De asemenea, au fost trimise mape de prezentare a portalului către toate ambasadele ţărilor participante la sommet şi au fost împărţiţi peste 10.000 de fluturaşi în universităţile din România.
Ministrul comunicaţiilor şi-a exprimat regretul că organizatorii Sommet-ului Francofoniei nu au dorit ca acest portal să fie lansat în deschiderea evenimentului.

ROMPRES
mrn/iri/karD-6/
Data stire: 2006-10-03 15:37:00 ID: 570683
== Reproducerea acestei stiri este posibila doar cu precizarea sursei (ROMPRES) ==
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers 2006 - Anul Francofoniei in România

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron