Francofonia blocheaza Bucurestii

Francofonia blocheaza Bucurestii

Messagepar christine » Mer Sep 06, 2006 11:32 pm

Francofonia blocheaza Bucurestii

ZIUA 07 09 2006

*In perioada 27-29 septembrie, Capitala va semana cu cea de pe vremea lui Ceausescu
* Sommetul, la care vor participa 70 de sefi de state, de Guvern si ministri de Externe, va bloca circulatia
* Mai multe artere pe traseul Aeroportul Otopeni - Palatul Parlamentului vor fi rezervate doar pentru oficiali
* Bucurestenii vor trebui sa se inghesuie pe stradutele laterale pline de gropiTraficul rutier va fi inchis pe mai multe artere centrale in perioada 27-29 septembrie, in timpul Sommetului Francofoniei. Astfel, in aceasta perioada Politia Rutiera va introduce mai multe restrictii de circulatie necesare asigurarii deplasarii in bune conditii a coloanelor oficiale. Potrivit MAI, va fi creat un "culoar unic" in banda trei de circulatie, pe ambele sensuri, pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, de la Aeroportul Otopeni pana la Piata Presei Libere. Separarea culoarului se va face prin mijloace auxiliare de semnalizare, fiind interzisa patrunderea pe acesta. De asemenea, pe soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, va fi interzisa circulatia autovehiculelor pe segmentul central, aceasta desfasurandu-se pe arterele laterale, iar intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei si in continuare pe Calea Victoriei intre Piata Victoriei si Podul Natiunile Unite, pe bulevardul Natiunile Unite, va fi inchisa circulatia. Aceasta va mai fi inchisa in perimetrul Palatului Parlamentului, respectiv strada Izvor, Calea 13 Septembrie intre soseaua Panduri si bulevardul Libertatii si pe bulevardul Libertatii.

In ziua de 28 septembrie se va interzice circulatia rutiera si pe bulevardul Regina Elisabeta si in perimetrul Palatului Cotroceni, respectiv soseaua Cotroceni intre Podul Cotroceni si Piata Leu, strada Dr. Gheorghe Marinescu, bulevardul Geniului intre soseaua Panduri si Piata Leu. Tot acest traseu, incepand de la Aeroportul Otopeni pana la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar in urmatoarele puncte: Aeroportul Baneasa, soseaua Bucuresti Ploiesti-bulevardul Aerogarii, Piata Presei Libere, Arcul de Triumf, soseaua Kiseleff-bulevardul Ion Mincu, Calea Victoriei-bulevardul Dacia, Calea Victoriei-bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei-Podul Natiunile Unite. In acest interval, oprirea autovehiculelor va fi interzisa pe traseele respective, precum si in perimetrul obiectivelor.


Simulare pe 23 septembrie
MAI precizeaza ca pe 23 septembrie va avea loc o simulare a realizarii masurilor din perioada Sommetului, inclusiv prin realizarea culoarului unic. In aceasta zi, precum si in intervalul 27-29 septembrie, semnalizarea rutiera va fi modificata si completata cu indicatoare de orientare. Masurile speciale care vor fi luate in 23 septembrie, precum si in intervalul 27- 29 septembrie, vor afecta traficul auto si pietonal atat in perimetrele mentionate, cat si in alte zone din Capitala. Brigada de Politie Rutiera recomanda, pentru a preintampina unele situatii neplacute, evitarea traversarii Capitalei de catre autovehiculele aflate in tranzit, folosirea cu precadere a mijloacelor de transport public, atunci cand acest lucru este posibil, respectarea atat de catre soferi, cat si de catre pietoni a semnalelor agentilor de politie rutiera care insotesc coloanele oficiale si a celor de pe traseu cu prioritate fata de semnalizarea rutiera si semafoare. De asemenea, politistii mai recomanda ca alegerea traseelor ocolitoare sa se faca dupa o informare temeinica prealabila si evitarea claxonatului abuziv.


Supraveghere aeriana
Ministerul Administratiei si Internelor a mobilizat peste 3500 de lucratori si 620 de mijloace de transport, inclusiv elicoptere, pentru masurile de ordine si siguranta publica din perioada desfasurarii celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei.

La Sommet este confirmata, pana in prezent, participarea unui numar de peste 70 de sefi de stat, premieri si ministri de Externe, insa MAE estimeaza ca numarul total de participanti va depasi 2000 de persoane. Sefii de state si Guverne vor fi cazati in cele sase hoteluri de cinci stele din Bucuresti, pe cheltuiala statului roman. Potrivit Mediafax, in legatura cu masinile necesare delegatiilor, firma Renault a anuntat ca va contribui cu un numar de 240 de autoturisme (circa jumatate din numarul total estimat).

Suma necesara pentru cazarea acestor delegatii este estimata la 350.000 - 400.000 de euro. Majoritatea covarsitoare a presedintilor si premierilor vor ajunge la Bucuresti la 27 septembrie si vor pleca la 29 septembrie. La nivelul SPP a fost creat un comandament operativ, la care participa si reprezentanti ai MAI, SRI, SIE, STS, MApN, exista un plan unic de actiune, precum si un "punct de comanda" de unde va fi monitorizata intreaga activitate, vor fi urmarite cele circa 60 de coloane oficiale. (B.C.G.)
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers 2006 - Anul Francofoniei in România

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron