400.000 de euro pentru cazarea liderilor francofoni

400.000 de euro pentru cazarea liderilor francofoni

Messagepar christine » Ven Août 25, 2006 5:57 am

Patru sute de mii de euro pentru cazarea liderilor francofoni
de Magda CRISAN , Viorica Marin
ADEVARUL 2.08.2006


Cei peste 60 de şefi de state şi guverne ce vor veni la Bucureşti, spre sfârşitul lunii septembrie, pentru a participa la summitul francofoniei, vor fi cazaţi în şase hoteluri de cinci stele din Bucureşti, pe cheltuiala statului român, a declarat, ieri, secretarul de stat pentru francofonie din MAE, Cristian Preda. Suma necesară pentru cazarea acestor delegaţi este estimată la 350.000 - 400.000 de euro. Majoritatea liderilor vor ajunge la Bucureşti pe 27 septembrie şi vor pleca pe 29 septembrie. El a adăugat că investiţia poate fi recuperată de hotelierii care îi vor caza pe cei 1.700 de delegaţi străini şi pe cei aproximativ 300 de jurnalişti care îşi vor plăti singuri aceste costuri.

Serviciile speciale, în febra pregătirilor
La nivelul SPP a fost creat un comandament operativ, la care participă şi reprezentanţi ai MAI, SRI, SIE, STS, MApN. Există un plan unic de acţiune, precum şi un "punct de comandă" de unde va fi monitorizată întreaga activitate, vor fi urmărite cele circa 60 de coloane oficiale. Pentru deplasările de la şi spre aeroport, Ministerul de Interne a adus echipaje de poliţie suplimentare. În ultimele şase luni, SPP a avut contacte intense cu serviciile similare din Franţa şi Canada, iar de la 15 august sunt programate întâlniri cu omologii din alte ţări.

Firma Renault va contribui cu 240 de autoturisme
Firma Renault a anunţat că va contribui cu 240 de autoturisme – adică jumătate din numărul total - pentru cele 60 de coloane oficiale. Din considerente de securitate, numeroase străzi vor fi blocate, iar SPP va stabili un "culoar unic" de transfer al coloanelor oficiale, care va fi în permanenţă închis accesului public între zilele de 27-29 septembrie.

Pregătirile, impulsionate de Băsescu
Pregătirea summitului francofoniei a beneficiat de "intervenţia foarte decisă" a preşedintelui Traian Băsescu şi a secretarului general al guvernului, Radu Stroe, a declarat Cristian Preda. "Uneori, unele instituţii din România nu se pun în mişcare decât după exercitarea unei autorităţi de la nivel foarte înalt", a precizat el. Tot la insistenţele preşedintelui Băsescu, planul de securitate sanitară este deja stabilit în detaliu. Pentru această componentă au fost alocate resurse importante, au fost stabilite trei spitale de urgenţă - Universitar, Elias şi Floreasca -, alte două "de rezervă" - Sf. Pantelimon şi Bagdasar - şi două spitale de boli infecţioase – Babeş şi Matei Balş. În planul de intervenţie medicală sunt implicaţi câteva sute de medici.

O săptămână de cultură francofonă
Cristian Preda a subliniat că, pentru a compensa neplăcerile provocate de haosul din trafic, organizatorii s-au străduit să ofere cetăţenilor Bucureştiului posibilitatea de a se bucura de spectacolele şi manifestările culturale, care vor fi organizate în perioada 22-30 septembrie.

Trei zile libere pentru bucureşteni
Ministerul de Externe a propus guvernului să declare zile libere 27, 28, 29 septembrie în Bucureşti, din cauza restricţiilor de securitate ce vor fi impuse în perioada summitului francofoniei, a anunţat, ieri, secretarul de stat pentru francofonie, Cristian Preda. El speră că o decizie în legătură cu această propunere va fi luată foarte curând, pentru a permite o reducere a inconvenientelor provocate bucureştenilor de prezenţa celor 63 de delegaţii oficiale.
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers 2006 - Anul Francofoniei in România

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 2 invité(s)

cron