Potentialele consecinte ale NON-ului francezilor pentru noi

Potentialele consecinte ale NON-ului francezilor pentru noi

Messagepar nicudrag » Jeu Mai 26, 2005 11:39 am

Crestin-democratii germani conditioneaza aderarea Romaniei de referendumul francez
Purtatorul de cuvant pentru afaceri europene al CDU, Peter Hintze, a declarat ca "un guvern german condus de crestin-democrati va cere UE sa suspende planurile de a primi Romania si Bulgaria, in cazul in care alegatorii francezi resping Constitutia europeana la referendumul din 29 mai". "Pozitia noastra este clara: includerea Bulgariei si a Romaniei trebuie amanata daca Franta voteaza impotriva Constitutiei", a declarat acesta. Conform sondajelor, este posibil ca Franta sa respinga Tratatul UE, care are nevoie de aprobarea tuturor celor 25 de state membre si care are drept scop sporirea eficientei blocului dupa extinderea spre Est. In timp ce Guvernul roman nu vede "nici o legatura directa" intre aderarea Romaniei si votul din Franta, Ministerul bulgar de Externe considera ca "orice eveniment care amana aderarea noastra la UE ameninta statutul de membru cu drepturi depline al ambelor tari".
Dernière édition par nicudrag le Ven Mai 27, 2005 11:03 am, édité 1 fois au total.
nicudrag

Germania nu poate tine Romania in afara UE

Messagepar nicudrag » Ven Mai 27, 2005 11:02 am

Comisia Europeana avertizeaza
Germania nu poate tine Romania in afara UE Vineri 27 Mai 2005

Comisia Europeana a avertizat ieri Germania ca risca sa incalce un "angajament clar" de a integra Romania si Bulgaria in UE, in cazul venirii la putere a opozitiei crestin-democrate la Berlin, informeaza Bloomberg. Peter Hintze, parlamentar al Uniunii Crestin-Democrate, declarase miercuri ca partidul sau va incerca sa blocheze aderarea programata pentru 2007 a celor doua tari balcanice in cazul in care Franta va respinge Constitutia UE la referendumul de pe 29 mai. Prin semnarea, in aprilie, a Tratatului cu Romania si Bulgaria, Germania si-a asumat "un angajament clar pentru a accepta termenii si conditiile in care cele doua tari pot intra in Uniunea Europeana", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei, Krisztina Nagy. O actiune germana in vederea blocarii aderarii celor doua tari nu este insa exclusa deoarece Parlamentul german nu a ratificat inca tratatul.
nicudrag

Retour vers Discutii