comment obtenir l'attestation de conformité

comment obtenir l'attestation de conformité

Messagepar Pharma69 » Mer Sep 29, 2010 11:17 pm

Bonjour,
J'ai étudié en roumanie à la Faculté de pharmacie .Promotion 96 .Depuis l'entrée de la roumanie dans l'union européenne .J'essaye tant bien que mal d'obtenir mon attestation de conformite pour me permettre de m'inscrire à l'ordre des pharmaciens ici en France .Et bien non je me heurte à une admnistration qui ne veux pas me délivrer cette attestation depuis 2007. Qui peut m'aider car j'ai dépensé beaucoup d'argent pour les traductions assermentées. Je suis tombée sur ce site .J'espère qu'une personne pourrais m'aider à déboquer cette situation et que je puisse enfin atterir dans une pharmacie où on m'acceptera enfin avec mon titre d'assistant ou adjoint.
.J'ai un diplome de pharmacie obtenu à Bucarest promotion 96'.J'ai eu du mal à le faire valoir en France .Faute de l'attestation que le ministère roumain de la santé se refuse de m'accordé pour pouvoir m'inscrire à l'ordre .Je n'ai pas pu depuis mon départ de la Roumanie travailler en tant que pharmacienne rien que des postes en dessous de ce titre .
Merci d'avance.
Pharma69

Re: comment obtenir l'attestation de conformité

Messagepar christine » Ven Oct 01, 2010 10:27 pm

Daca ati obtinut diploma de licenta (si anexa ei) ca farmacista, prin simpla traducere a acestor documente ar fi trebuit sa fiti acceptat in Franta.
Stim ca se exagereaza in Romania cu costurile de traducere, legalizare si confirmare birocratica - toate, pana la urma, fara nici-un rezultat pentru autoritatile europene....Stim ca mai sunt si alti absolventi din Romania - mai ales de la medicina - care sufera din cauza "birocratiei obeze" de la noi dar si din Europa...
Putem sa va trimitem directiva europeana pe baza careia pot fi acum angajati in Europa comunitara absolventii calificati in anumite profesii...
Daca totusi se mentin refuzurile neargumentate ale administratiilor birocratice, singura solutie este sa va adresati unei asociatii de aparare a drepturilor omului (NU profesionale) din Franta sau direct la CEDO...
Doar intrarea dvs. pe piata franceza este de natura sa sporeasca si mai mult competitia dar si somajul...
Aveti exemplu romilor nostri pentru care s-au gasit pana la urma unele solutii paleative, dupa scandalul mediatic...Dar ei au fost solidari, au fost sprijiniti de multe asociatii si au o cauza comuna evidenta....
Incercati sa va mai adresati
- Grupului Franta - Romania de pe Linkedin
- website-ului http://www.filiera.fr si forumului sau
- listei de discutii onlinero.ro

MULT-MULT SUCCES!
Nicolae Dragulanescu
-
christine
Site Admin

Legal, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, are doar 11 clas

Messagepar christine » Dim Oct 03, 2010 5:00 pm

Legal, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, are doar 11 clase
http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 01353.html

2 Octombrie 2010
ROMANIA LIBERA

Ministrul Funeriu are 11 clase, potrivit legii învăţământului din România

Pentru ca nu şi-a echivalat diplomele pe care le-a obţinut în străinătate, nici măcar după ce a preluat portofoliul, conform legii învăţământului din România, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, are doar unsprezece clase, potrivit Realitatea.net.

"Nu mi-am echivalat niciodată studiile făcute în străinătate în România. Eu nu am avut nevoie de o astfel de echivalare. Înţeleg foarte bine unde bateţi. Aceată problemă a echivalării este o problemă pur formală, ea trebuie făcută pentru cei care au nevoie să-şi echivaleze studiile", a spus Funeriu.
Ministrul a terminat clasa a XII-a la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg. În acelaşi oraş, şi-a luat şi diploma de inginer în chimie, dar şi titlul de doctor. În total, ministrul are 5 tipuri de studii, pentru care nu s-a făcut echivalarea în sistemul educaţional românesc pe care îl reprezintă.
"Există un cadru legal pentru echivalarea studiilor din străinătate. Noi facem mari eforturi acum pentru ca echivalarea să fie mult mai rapidă sau chiar automată pentru cei care au studii la universităţi de top, să poţi on-line să faci această echivalare, să nu fie necesar să te deplasezi la minister, cu hârtii, să plăteşti tot felul de taxe", a adăugat ministrul Educaţiei.
De exemplu, pentru recunoaşterea diplomei de bacalaureat, ministrul ar fi trebuit să depună la Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a diplomelor un dosar cu următoarele acte: o cerere scrisă, situaţia şcolară, şi diploma de bacalaureat cu o ştampilă specială, numită Apostila de la Haga. Dacă ar fi făcut acest lucru, studiile i-ar fi fost echivalate în 30 de zile.
Totuşi, nicio lege nu îi obligă pe membrii Guvernului să aibă studii superioare.
În urma difuzării ştirii la Realitatea TV, Funeriu a cerut dreptul la replică. "Sunt primul nemulţumit. De aceea am lansat la nivelul ministerului o strategie de echivalare a studiilor din străinătate. Dacă aş dori să activez în cadrul unei universităţi din România, lucru pe care nu îl voi face atât timp cât sunt într-o funcţie publică, mi-aş echivala aceste studii. Pe de altă parte vreau să spun că îmi voi echivala studiile în momentul în care voi fi reuşit să pun în funcţiune acele mecanisme care să fie mulţumitoare pentru toţi cetăţenii României", a spus Funeriu.
christine
Site Admin

Retour vers Discutii