Tinerii români pot urma masteratul în Franţa cu bursă

Tinerii români pot urma masteratul în Franţa cu bursă

Messagepar christine » Sam Fév 07, 2009 10:42 am

Tinerii români pot urma masteratul în Franţa cu bursă lunară de 767 de euro

GANDUL - 05 FEBRUARIE 2009

Bursele guvernului francez 2009-2010 asigură scutirea de taxe de studiu

Masteranzii şi doctoranzii pot să urmeze specializări în universităţile franceze, prin intermediul Ambasadei Franţei la Bucureşti. În cadrul programului Master 2, care se adreseaza studenţilor aflaţi în an terminal, în ciclul licenţă, bursierii vor primi timp de 10 luni, o alocaţie lunară de 767 de euro, având totodată achitate taxele de studiu şi asigurarea medicală de către Ministerul Afacerilor Externe. Selecţia se va realiza pe baza CV-ului şi a interviului, pe care candidaţii trebuie să-l susţină, în limba franceză, în faţa unui juriu compus din universitari şi reprezentanţi ai ambasadei franceze.

Înscrierile se fac on-line pe www.ambafrance+ro.org-bourses, până la data de 27 martie 2009,
rezultatele urmând a fi făcute publice în iunie 2009. Cei care sunt interesaţi de ciclul III de studii pot beneficia de burse de doctorat, în cotutelă, de 12 luni, repartizate pe durata a trei ani consecutivi pentru o teză realizată sub dublă conducere a unui profesor român şi unul francez în orice şcoală abilitată.

Candidaţii trebuie să aibă naţionalitate română şi să-şi fi finalizat studiile în anul 2008, sau să se afle în ultimul an de studii superioare sau în primul an de doctorat în România. Perioada de admitere este deschidă şi în acest caz până la 27 martie, interviurile urmând a avea loc în luna mai 2009. Statul francez mai asigură, de asemenea, formarea a 45 de tineri economişti din ţările Europei Centrale şi de Est, pregătire ce constă în 6 luni de cursuri cu teme legate de gestiunea de întreprindere, asigurate de Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele, Şcoala Superioară de Mine din Paris, Institutul de Studii Politice şi Colegiul de Ingineri.

La finalul pregătirii teoretice, cursanţii vor urma alte 6 luni de stagiu practic, într-una dintre cele 11 firme partenere în program.

Candidaţii la programul Copernic trebuie să aibă vârsta de până în 30 de ani şi să fie titulari ai unei diplome de inginer, economist sau jurist. (R.F.)
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers Discutii

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron