Revolta unei studente din Romania aflata in Franta....

Revolta unei studente din Romania aflata in Franta....

Messagepar christine » Jeu Jan 25, 2007 10:21 pm

Revolta unei studente....
(de pe forumul Franta Romania)
Written by Ioan DRIMUS
Friday, 19 January 2007
http://www.franta-romania.com/node/2020 ... 1942f9e6f6


Am venit acum 5 ani in Franta ca o studenta plina de vise care i se deschideau portile Europei, insa au ramas de vise caci portile se inchideau una cate una de catre ignoranta, dispretuirea, prejudecatile francezilor pentru romani. Aceasta e o parte dintr o scrisoare care vreau s o trimit ambasadorului Romanie in Franta:

Sunt foarte ofensata, scandalizata si revoltata de campaniile succesive anti romanesti organizate de mass-media franceza ca sa discrediteze si devalorizeze tara noastra in ochii Frantei si Comunitatii Europene. De fapt, nu trece o zi fara ca un ziar, un radio sau o televiziune, sa nu difuzeze un reportaj, sa publice un articol axat esential pe toate mizeriile din tara ca si cum numai noi am cunoaste asta.

Niciodata nu se vorbeste sub un aspect pozitiv de « intrarea noastra in Europa » si de eforturile formidabile pentru dezvoltarea tarii. Cu atat mai putin despre Sommetul Francofoniei, renovarile si inovatiile din domeniul constructiilor, despre comert, export sau cultura sociala. Spectacularul si inspiratia cautata de jurnalistii in articolele legate de Romania, il gasesc numai in latura sombra, cuvantul mizerie devanind pentru ei un adevarat laitmotiv. Toata lumea rade de noi, ne dispretuieste, ne injoseste.
Nu stiu, voua nu vi se pare ca e bataie de joc s-o filmeze pe ţaţa Floarea cum se chinuie sa si vanda rosiile in piata din Bucuresti de zilele Francofoniei??????????


Astept reactii. e-mail: dana0310@yahoo.com
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers Discutii

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron