French Kiss / Sarutul francez nu se dezminte

French Kiss / Sarutul francez nu se dezminte

Messagepar christine » Jeu Jan 18, 2007 7:05 am

Sarutul francez nu se dezminte

COTIDIANUL 18 01 2007
Razvan Ciubotaru
--------------------------------------------------------------------------------
Cu toate ca a depasit recordul european al ultimelor decenii, cresterea demografica sprijinita de guvern abia daca poate face fata imbatrinirii populatiei.

In ultimul an, Franta a inregistrat un record de 830.000 de nasteri, rata fecunditatii fiind de doi copii pentru fiecare femeie, se arata intr-un studiu al agentiei nationale de statistica, Insee. Franta devine unul dintre putinele state occidentale care inregistreaza o crestere a populatiei datorata natalitatii si nu imigratiei, doar 12% dintre mame fiind imigrante. Totodata, s-a constatat ca, in 2006, 50% dintre copii s-au nascut in afara casatoriei, fata de doar 6% in 1970, ca urmare a eliminarii din Codul civil francez a conceptelor de „copil legitim“ si „copil natural“ si a legalizarii „pactului civil de solidaritate“, de care au profitat si 58.000 de cupluri homosexuale.

Grija materna a statului paternalist

Factorul decisiv este faptul ca in Franta este mai usor ca in orice alta tara europeana sa impaci profesia cu viata de familie“, explica directorul Insee, Michel Charpin, cresterea natalitatii. Politicile sociale, majoritatea lansate de Ségolène Royal in perioada mandatului de ministru al Familiei, asigura dreptul la concedii de maternitate de cinci luni, mergind pina la zece luni, pentru cel de al treilea copil, angajatorii fiind obligati sa pastreze postul liber pe perioada concediului. Totodata, femeile care renunta la serviciu pentru a avea un al treilea copil primesc o subventie lunara de 1.000 de euro timp de un an. La acestea se adauga gratuitatea inscrierii copiilor de peste trei ani la gradinite sau crese.
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers Discutii

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron