Post TV francez in limba engleza !!!!

Post TV francez in limba engleza !!!!

Messagepar christine » Lun Déc 04, 2006 8:24 pm

Post TV francez in limba engleza
--------------------------------------------------------------------------------
Dorind sa contracareze popularitatea si audienta unor posturi tv bine cunoscute precum BBC World si CNN, Franta a decis sa lanseze pe piata un canal de televiziune international, cu programe in limba engleza.

Pentru a-i invinge pe anglo-saxoni, trebuie sa li te alaturi, chiar daca asta inseamna sa transmiti lumii valorile franceze in limba engleza, titreaza cotidianul „The Independent“ in editia online de duminica.

Franta va intra in „cursa informarii“, in aceasta saptamina, lansind un canal international de televiziune de stiri, finantat de stat, cu programe 24 de ore din 24. Misiunea declarata a postului France 24 care va incepe sa emita miercuri, este de a prezenta lumea „prin ochii Frantei“ si prin prisma valorilor franceze. France 24 va emite, simultan, pe canale separate, in franceza si in engleza.

Potrivit presedintelui France 24, Alain de Pouzilhac, publicul-tinta al noii televiziuni, in intreaga lume, vorbeste limba engleza, iar daca se doreste prezentarea viziunii franceze asupra lumii, acest lucru trebuie facut, partial, in limba engleza.

Doua echipe de jurnalisti

Echipele de jurnalisti care vor realiza stiri in cele doua limbi de circulatie internationala vor lucra impreuna si vor produce buletine identice, care vor fi citite de doi prezentatori din acelasi studio de stiri. Dar in timp ce canalul de stiri in franceza va transmite non-stop, canalul englez va transmite si in limba franceza sase ore/zi la inceput iar, mai tirziu, eventual in limba araba.

Imperialism cultural

France 24 a fost creat pentru a contracara „imperialismul cultural anglo-saxon“, iar Pouzilhac insista ca France 24 trebuie vazut ca un post de televiziune indepedent. Este un post pe care l-a dorit presedintele Jacques Chirac, dar nu este „Chirac TV“, spune directorul televiziunii. Unii pot insa interpreta crearea canalului France 24 ca pe o acceptare a dezechilibrului existent pe piata media. Toti angajatii au semnat o declaratie care spune ca misiunea lor este de a prezenta stiri internationale din perspectiva franceza.

Conform lui Pouzilhac, dezechilibrul cultural exista peste tot in presa. „CNN si BBC sint foarte buni profesionisti, dar inevitabil exprima viziunea americana si pe cea britanica“, spune el.
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers Discutii

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron