Franţa va deschide treptat piaţa muncii pentru români

Franţa va deschide treptat piaţa muncii pentru români

Messagepar christine » Ven Déc 01, 2006 1:17 pm

Franţa va deschide treptat piaţa muncii pentru români


Ministrul francez al afacerilor europene, Catherine Colonna, a declarat, ieri, la Bucureşti, că Franţa va deschide treptat piaţa muncii pentru români.

Colonna a mai precizat că au fost identificate 62 de profesii din şapte domenii de activitate pentru care nu sunt impuse restricţii. Este vorba despre construcţii şi lucrări publice, restaurante, hoteluri şi alimentaţie, agricultură, mecanică şi prelucrare de metale, procesare, comerţ şi salubrizare - aceleaşi domenii ca în cazul celor zece state care au aderat în 2004 la UE.

Aderarea nu va schimba însă situaţia ilegaliştilor români, aceştia riscând şi după 1 ianuarie să fie expulzaţi din Franţa. Ministrul francez crede că decizia deschiderii pieţei muncii, o decizie politică, va determina o diminuare a numărului românilor care muncesc la negru în Franţa.

România estimează că, după aderare, se va înregistra o migraţie de cel mult 500.000 de cetăţeni în UE.

Referitor la alte restricţii impuse ţării noastre, Colonna a precizat că Parisul nu va cere activarea clauzelor de salvgardare sectoriale împotriva României, de la 1 ianuarie 2007, pentru că acestea nu se justifică pe moment.
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers Discutii

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron