Franţa va deschide parţial piaţa sa de muncă pentru români

Franţa va deschide parţial piaţa sa de muncă pentru români

Messagepar christine » Sam Nov 04, 2006 9:15 pm

Franţa va deschide parţial piaţa de muncă pentru români şi bulgari

Sâmbătă 04 Noiembrie 2006, 11:57

Franţa va deschide parţial piaţa de muncă pentru români şi bulgari, după ce ţările lor vor adera la UE, au anunţat, vineri, responsabili francezi, la Varşovia, relatează AFP.

Ministrul francez pentru Afaceri Europene, Catherine Colonna, a spus că Franţa va aplica de la 1 ianuarie 2007 acelaşi dispozitiv ca cel implementat de la 1 mai 2004 pentru cetăţenii celor opt state foste comuniste care au aderat atunci la UE.

"Este o deschidere progresivă şi controlată, care a fost efectuată în deplină cooperare cu partenerii sociali", a spus ministrul.

Din mai, cetăţenii noilor state membre vor putea lucra liber în Franţa în 61 de arii de muncă împărţite în şapte sectoare economice: construcţii şi lucrări publice, hoteluri-restaurante-alimentaţie, agricultură, mecanică-metale-industrii diverse, industria de comerţ, precum şi industria imobiliară.

Ministrul francez de Externe, Philippe Douste-Blazy, a spus că sosirea muncitorilor din partea aceasta a Europei nu este în detrimentul francezilor. "Chestiunea cu instalatorul polonez a fost un artificiu de campanie electorală, pentru a se vota "nu" la un referendum, când toată lumea ştia foarte bine că nu exista nicio problemă a instalatorului polonez în Franţa", a spus el
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers Discutii

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron