Studenţii români se bat pentru joburi de-o vară în SUA

Studenţii români se bat pentru joburi de-o vară în SUA

Messagepar christine » Lun Mars 13, 2006 6:17 am

Studenţii români se bat pentru joburi de-o vară în SUA
ADEVARUL - 13 03 2006
de Ana-Maria MIHAIU

"Am câştigat 6500 de dolari în 2 luni jumătate. Dimineaţa munceam pe post de menajeră în hotel, iar după-amiaza mă ocupam de piscina hotelului. Aveam timp şi de călătorii, de aceea vreau să merg din nou ca să vizitez şi coasta de vest", spune Valentin, student la Matematică-Informatică în anul III, care a lucrat vara trecută în SUA. Programul prin care studenţii români pot munci şi călători în Statele Unite pentru 3 sau 4 luni se bucură de un succes tot mai mare. Anul acesta, peste 10.000 de studenţi vor zbura spre diferite regiuni de peste Ocean, în special în zone turistice, numărul celor interesaţi fiind cu 30 de procente mai mare decât în 2005.
"Costul iniţial pe care trebuie să îl suporte candidaţii este de aproximativ 1500 de dolari, fiind incluse biletul de avion şi taxele pentru obţinerea vizei. De regulă, aceşti bani sunt recuperaţi cu uşurinţă", spune Mihai Păun, directorul unei firme care selectează studenţii şi le facilitează obţinerea vizei pentru SUA.
Deşi muncesc peste 10 ore pe zi şi locuiesc cu încă 3 persoane în cameră, studenţii români spun că merită să iei parte la acest program. Pentru munca prestată, studenţii primesc între 7 şi 10 dolari pe oră.
"Românii sunt plătiţi la fel ca şi colegii lor americani. Problema este că, fiind vorba de job-uri sezoniere, americanii nu se prea înghesuie pentru astfel de locuri de muncă, astfel că firmele trebuie să recruteze din afara ţării", explică Mihai Păun.
christine
Site Admin
 
Messages: 276
Inscrit le: Mar Jan 25, 2005 6:29 pm

Retour vers Discutii

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

cron